Immediaat kunstgebit

Stel, uw tanden hebben op een bepaald ogenblik een dusdanige staat, dat het verstandig is een kunstgebit te nemen. De tandprotheticus meet u in eerste instantie een tijdelijke, mooie prothese aan. Later volgt de definitieve prothese. De tandprotheticus werkt samen met een tandarts/kaakchirurg.

De tandarts/kaakchirurg heeft samen met de tandprotheticus een behandelplan opgesteld om uw tanden en kiezen te trekken. Daarvóór heeft de tandprotheticus al afdrukken van uw tanden en kiezen gemaakt. Die zijn de basis voor het kunstgebit dat hij voor u gaat maken. Hij houdt daarbij rekening met uw specifieke wensen. Denk aan de kleur, stand of vorm van de nieuwe tanden.

Vervolgens gaat u naar de tandarts/kaakchirurg voor het grote moment: de plaatsing van de echte prothese die de tandprotheticus heeft gemaakt. Iedereen weet: een nieuwe prothese zit in het begin nog niet altijd perfect. Er kunnen bijvoorbeeld pijnplaatsen zijn en u heeft misschien moeite met spreken. Daarom wordt onmiddellijk een afspraak met de tandprotheticus gemaakt voor nazorg.

Bron: www.kunstgebit.nl